EkipaPrimorsku regatu smo ove godine odjedrili Darko, Jan, Marko, Nenad i ja. Kako je regata navigacijska i traje dva dana teže je okupiti ekipu , ali zato se više cijene oni koji su uspjeli naći vremena za druženje od Rijeke do Cresa i natrag. Prethodnih godina se po različitim uvjetima skupilo dosta iskustava (lijepih i manje lijepih) tako da se ove godine prema Cresu iz Rijeke krenulo jako dobro, odmah iza vodećih, na odličnom kursu, sa povoljnim vjetrom. Dobro se procijenio i položaj kontrolne bove koja je ove godine bila postavljena bliže Potozini. I sve je bilo izvrsno do pred milju ispred Cresa – tada smo upali u rupu bez vjetra, samo tako, baš kao da je netko stavio vjetar na „off“. Brza promjena sa gennakera na drifter i pomalo smo krenuli, ali pomamili se pa nas je promjena natrag na gennaker koštala još koju minutu plutanja. Ponovno dizanje driftera i pooomaaalo smo krenuli prema cilju. A tamo nas „čekaju“ Mick i Reful2. Iz našeg kuta gledanja se čak činilo da pomalo plove (plutaju) unatrag… ušli smo uskoro svi unutar pola minute zajedno u cilj. Vidi track prvog dana ovdje.
U Cresu se tek sprema sezona, nema gužve, toplo je ali ugodno. Par hladnih piva, tuširanje pa večernje druženje. Darko je „riješio„ super apartman. Sve u svemu odlično. Dio ekipe (Jan, Marko, Nenad) je ostao duže u noć – zatvoriti birtiju po birtiju, šarmirati creske cure.
Za povratak u Rijeku smo znali da nas čeka žilavka bez vjetra. Na startu je ipak bilo nešto sitno zapadnjaka (nisam siguran?) ali i to se ugasilo nakon sat vremena, i tada smo plutali dobra 3 sata. Naš najdraži suparnik, Malinska, su se bolje snašli i dobro obavili tu laganu orcu te su nam ubrzo pobjegli, sljedeći put smo ih vidjeli tek nakon svjetionika Prestenice. Kako je vrijeme prolazilo bili smo svjesniji da nećemo završiti regatu do 18:00 što je bilo predviđeno vrijeme, ali smo se potrudili bar stići do kontrolne bove do 17:00 kod Porozine. To nam je uspjelo ploveći lagano uz samu obalu Cresa na „termici“. Kako nije više bilo vremena stići do Rijeke u zakazanom vremena jedrilice prije i poslije nas su redom palile motore. Mi smo tek tada počeli jedriti jer je počelo puhati jugo, pa smo nastavili prema Rijeci na jedra (a i nismo baš puno benzina imali).
Nismo stigli na vrijeme na podjelu pehara (2. mjesto iza Malinske u grupi) jer smo jedrili do pred Rijeku. Vidi track drugog dana ovdje.
Još jedna djelomično uspješna Primorska za Alfa-auto, ali još jedno veliko navigacijsko iskustvo za ekipu.