Alfa Auto

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Sailing Team
Regate

OMIŠALJ 2009

Pošto nitko da nešto napiše, opet je knjiga spala na moja dva slova. Ništa, samo kratko, kratko rečeno mogli smo (valjda) i bolje. Vozili smo dva plova, po svakakvom vremenu, od bonace do 12-tak čvorova vjetra. I, u prvom plovu treći u klasi, malo smo krivo procijenili, malo smo brzali pa su nas po običaju naši konkurenti oprali na kraju. U drugom plovu, nešto bolja slika ali samo do par sto metara ispred cilja. Vodimo cijelim putem, ali nas prolaze i Malinska i Zagorac u zadnjim metrima. Sva čast dečkima, ovaj su se put pokazali spretnijima.

Bit će bolje. Ukupno treći, što i nije tako loše. Slijedeći vikend u Novi pa da vidimo jesmo li što naučili na greškama.

Pozdrav ekipi. S.

Ažurirano Utorak, 11 Kolovoz 2009 12:48
 

SELCE 2009

Ruža SelceNakon pripreme broda i nabavke osnovnih živežnih namjernica (kruh, mortadela i voda) krećemo van.  Šlepamo se pošto smo izvadili sve pa i motor. Ovaj put nas je samo 5 (Darko, Haris, Marko, Marin i ja) pošto smo zaključili da nas je ipak šestoro previše po slabom vjetru kakav se danas očekuje.

Malo se zagrijavamo, krećemo prema cilju i čekamo start. Krećemo. Upadamo u promet i nikako da pošteno krenemo. Prvi brodovi  su polako krenuli i konačnali i mi iza njih. Okrećemo prvu bovu uz rivu i idemo prema drugoj. Vozimo da drifter. Vuče nas dobro. Konkurencija u grupi jaka, 11 brodova. Tu su i ViVa2 i Zagorac koji nam najviše prijete. Na drugoj bovi prolazimo Zagorje Express i trenutno vodimo u grupi. I onda problemi. Vjetar je pao. Ulje. Držimo se sredine. Na žalost nismo baš najbolje procjenili i oni koji su se držali strane Krka, polakao ali ipak love neki sitan vjetar i kreću prema Šilu na treći okret. Nakon cca 2 sata cvrčanja pravi preokret. Dolazi neverin od strane Senja i nosi nas prema bovi. Jurimo. Od bonace do top speeda (10,4) za 20-tak sekundi. Okrećemo.  Kako se je ViVa2  bolje snašla u bonaci prije nas je možda minutu. Kontrolira nas na putu prema cilju. Zagorje Express odustaje zbog problema s jedrima tako da s malim zaostatkom kao drugi ulazimo u cilj, ukupno 14 od 43 broda koja su nastupila na regati. Zadovoljni.

Hladimo se na rivi izvana i iznutra. Dečki s Tempeste se dobro zabavljaju s Ružom, konobaricom kojoj smo na kraju ipak zaključili koje su joj boje tange.

Osim paklene vrućine i bonace na jednom dijelu, nemamo se na što požaliti. Zadovoljni smo rezultatom, dobro smo se zabavili i još okupali na kraju. Bilo je super.

Slijedeća regata je na našem, domaćem terenu u Omišlju. Vidimo se.

Ažurirano Ponedjeljak, 28 Rujan 2009 16:00
 

Kraljevačka Regata 2009

Prošla i Kraljevica. Nije bilo sjajno možemo mi i bolje, ali ako se pogledaju statistike nije tako loše.
Statisika S/Y ALFA AUTO u Kraljevici lani i ove godine.

 2009.

ukupno: 24. od 71;  u grupi: 4.

2008.

ukupno: 22. od 55;   u grupi: 4.

 

Pogledajte slike u galeriji koje su posuđene od JK Oštro Kraljevica. Dosta od mene za prvi post (btw. dodao sam još slika u galeriju Fiumanke) i vidimo se u Selcu.Bez pritiska, je tako Bole?  pozz Marko

Ažurirano Utorak, 11 Kolovoz 2009 12:46
 

Trening gennaker

 

GROBNIČKA 2009

Na žalost potrefilo se loše vrijeme. Stvarno loše. Prašilo je od rana jutra. Kako je brod već bio u Črišnjevu, spustili smo se dole i čekali. Puhalo je orkanski,  pa je padala kiša, pa je puhalo i padala kiša tako da nije bilo druge no najprije odgoditi pa onda i otkazati start Grobničke regate. Što ne znači da se nismo dobro zabavili. Organizatori su dali sve od sebe i pripremili feštu kakvu se samo odnjih i očekivali. Dobro smo pojeli, popili i još se dobro družili tako da dan nije prošao uzalud. Pohvale organizatorima što su usprkos (ne)vremenskim uvjetima organizirali sve ovo za nas. Pozdrav ekipi. Saša.
Ažurirano Četvrtak, 25 Lipanj 2009 20:38
 


Strana 6 od 8