Alfa Auto

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Sailing Team
Regate

CROATIA CUP PUNAT 2009

Kažu da se po jutru poznaje dan. Tako je bilo i ovaj vikend, 31.05.2009., prekrasno vrijeme od samog jutra, doduše malo prohladno rano u jutro, ali nešto kasnije zagrijalo. Što bi se reklo-taman. Brod je već u Puntu. Bili smo vrijedni prošli vikend i odmah nakon regate odvezli ga u marinu. Marin je već u moru. Čisti nakupljenu floru i faunu ispod. Kroz masku mu se vidi da je sinoć bilo "naporno". Na prijavi dobivamo broj 26 uz kauciju od 100,00 kn (navodno vraćaju kad vratiš).

Vani smo. Isprobavamo nove gennaker koji nam je posudio Bojan, dižemo, spuštamo i polako se ugrijavamo do starta. Regatni brod izlazi ali nikako da se namjesti startna bova. Start kasni nekih 15-tak minuta tako da smo već svi bili pomalo nabrijani. Krećemo. Na stratnoj liniji odmah iza Damaca ali kako su do nas i Gavrlović i ostali veliki bili smo pokriveni 10-tak sekundi tako da smo krenuli punom snagom čim smo se odvojili od njih. Vozimo prema Kormatu. Prošli put smo prerano zavili iza otoka i izvlačili smo se iz plićine. Ovaj put smo ipak, ako ne pametniji onda barem stariji. Na Kormatu Mick, UFO i mi a Malinska lagano iza nas polako stiže. Iza Kormata pada vjetar. Polako se izvlačimo ali nas Malinska pokušava izgurati na neki baš ne fer način tako da je bilo drž-ne daj. Krećemo prema Galunu. Najprije dižemo 7/8 gennaker ali moramo skinuti jer nas traži voziti preoštro. Dižemo drifter. Pravi pogodak. Doduše, kod te izmjene, neki pojedinci, umjesto gennakerovog štopera otvaraju onaj od glavnog jedra tako da je bila mala pomutnja. Ovim putem ispričavam se svima na neopreznosti. J... ga. Dižemo Drifter. Pun pogodak. Polako ostavljamo Malinsku iza nas. Okrećemo oko Galuna. Ponovo bez vjetra. Prema Puntu vozimo s velikim gennakerom. Čini se ko da je malo prevelik po slabijem vjetru ali kad puhne negdje oko 10-tak čvorova pokaže se u pravoj veličini. Malinska nas prati u stopu i negdje na polovini nas čak i sustiže. Ulazimo u valu prema Puntu. Približavamo se Gavriloviću ali na vrijeme bježimo tako da Malinska ostaje pokrivena dok mi polako ali sigurno odmičemo prema cilju. Ulazimo u cilj prije Malinske. Konačno! To je ono s početka, dan je završio još bolje nego li je počeo.  Odlična trka i odlična vožnja svih članova posade.

Nakon regate, Ivica i Marko spremili su pravu gozbu. Zadimili roštilj, pripremili cugu i sve pripremili. Bravo za dečke. Bolji doček nismo mogli ni zamisliti.

Organizacija dobra, vrijeme još bolje a rezultat odličan-za pamćenje. Dobro smo se zabavili (a bogme i najeli) tako da nam ovogodišnji Craoatia cup ostaje u odličnom sjećanju.

Pozdrav ekipi  i vidimo se na Primorskoj. S.

Ažurirano Utorak, 11 Kolovoz 2009 12:47
 

PRIJATELJI MALINSKE 2009

Prošli vikend vozila se regata prijatelja Malinske. Krenuli smo iz Omišlja u jutro oko 8.00, Darko, Haris, Piro i ja, lagano prema Malinskoj. Usput, ukrcavamo prekrojeni drifter koji nam je Grego preradio i donio pošto je zapinjao na najvišem križu kada se jedro previše privuče uz brod. Vrijeme pakleno. Prži od samog jutra. Za nama iz Omišlja kreće i Ante sa svojim Mickom i polako nas prolazi i praši prema Malinskoj. Stižemo oko 10.30. Naravno, u manjerki ostala samo blitva a lignje su planule. Netko najavljuje-stižu svakog časa, ali kako to već biva nismo ih dočekali. U 11.00 je start i moramo izaći van. Lagano se pripremamo, upada i Ivica koji nas je dočekao u Malinskoj te smo konačno kompletn. Sv osim Marina koji odrađuje vikend za Crotia Cup u Puntu.

Upute i pravilnik za regatu standardno čitaju i tumače svi i nitko. Najprije, koja se ruta plovi, pa koji je plamenac, pa gdje je naposljetku start. Konačno start. Startamo solidno. Prvi problem što neznamo gdje je bova. A lijepo piše da nije bova nego svijetleća plutača. To shvaćamo tek kad je Damaco okrenuo a za njim i Mick. Okrećemo plutaču 4-5 i idemo prema gornjoj bovi. Okrenuli smo prije ekipe Malinske ali su nas do gornje bove dostigli pošto smo malo zaostali ipali zericu ispod. Okrećemo. Problemi. Gennaker nikako gore. Priprema je zaštekala i vozimo cca 200 m samo na glavno i gubimo priključak s vodećima. Ipak, ulazimo u cilj ukupno 5. odnosno 2. u klasi iza Malinske.

Drugi plov. Čekamo vani da svi završe regatu i da se regatni brod namjesti prema polju. Startna procedura. Dolazimo na startnu liniju možda mrvicu prerano ali startamo bolje nego prvi plov. Jedrimo čistu orcu. Vjetar 5-6 čvorova. Slika prekrasna. Za pamćenje- Damaco prvi, mi u ravnini s Mickom a malo malo iza Melges i Malinska. I da je barem tako ostalo-neposredno prije okreta ulazimo u bonacu, prolaze nas i Malinska i Melges a mi pomalo okrećemo. Poslije žilavka. Umjesto da smo krenuli prema kraju idemo van i tu polako cvrčimo. Škola za slijedeću godinu. Nakon par manovra i pojalabandi, polako lovimo brzinui stižemo u cilj kao ukupno 6.

Ovom prilikom ispričavamo se Maloj plavoj što smo nesmotreno ponovo ušli u polje i skoro joj presjekli put  prema cilju. Sori još jednom, nećemo više.

Ukupan rezultat-2. u grupi iza Malinske. Dečki su još jednom pokazali kako se to radi a nama ostaje samo da gledamo i učimo. Bravo Malinska. Ukupan rezultat dobar kao i rezultat u klasi. Ovaj prekrasan regatni dan poremetilo je jedino naša nekoncentriranost do kraja  tako da bi osim rezultatom bili zadovoljni i samim jedrenjem.

Popravni očekujemo već slijedeći vikend u Puntu gdje se jedri Croatia Cup. Ako se već niste prijavili požurite i vidimo se u Puntu. S.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Ažurirano Srijeda, 27 Svibanj 2009 12:24
 

RABAC 2009

Puno pohvala cijelokupnoj posadi na maximalnom zalaganju koju su pokazali na regati u Rabcu te se još jedanput potvdilo to da kad dajemo sve od sebe (onoliko koliko u ovom trenutku znamo) da nas nagradi i sam rezultat koji je više nego odličan.  Vikend je prošao u vrlo pozitivnom ozračju, atmosfera je bila odlična kao i sama organizacija (BILO JE PUNO DOBRIH KNJIGA ZA ČITANJE). Nadam se da ćemo u predstojećim regatama  također biti vrlo koncetrirani i dati svoj maximum koji za sada posjedujemo.

 p.s.  23. 05 je regata u Malinskoj pa se javite tko je slobodan i voljan je ići da žutoga dobijemo na njegovom terenu !

 

Ažurirano Subota, 16 Svibanj 2009 21:55
 

Regate 2009

 

Rezultate Kupa Hrvatskog Primorja za 2009. možete pogledati ovdje.

 

9.5.-10.5. Regata Labinske republike JK Kvarner Rabac Rabački akvatorij
23.5. Prijatelji Malinske - 100 god. turizma u Malinskoj JK Malinska Malinska Malinska
28.5.-31.5. 25. Međunarodna regata - Croatia Cup 2009. JK Punat Punat Punat-j Kvarnerića
6.6.-7.6. Primorska 2009. JK 3. MAJ Rijeka Rijeka-Cres-Rijeka
11.6.-14.6. Fiumanka 2009. JK Maxi Rijeka Rijeka
20.6. 4. Grobnička regata krstaša - Paštekin memorijal 2009. JK Neverin Čavle uvala Črišnjeva (NIJE ODRŽANA)
27.6. 15. Kraljevačka regata krstaša JK Oštro Kraljevica Kraljevica-Bakarac-U.Scott-rt Neriz
4.7.Selce Open
JK JadroSelceSelce
11.7. Omišljanska regata krstaša - Flumen JK Flumen Rijeka Omišalj-Sv. Marko-Omišalj
18.7.-19.7. Regata Velebitskog kanala JK Burin Novi Vinodolski Novi Vinodloski
25.7.-26.7. Senjska regata JK Senj Senj Senj-Sibinj-o. Zeg-Senj
1.8.-2.8. 27. Lošinjska regata 2009. JK Jugo Mali Lošinj M. Lošinj-Susak-Ilovik-M. Lošinj (NISMO PRISUSTVOVALI)
15.8. Krčka jedra 2009. JK Plav Krk Krčki zaljev
22.8.-23.8. Kup Dubašnice - 100 god. turizma u Malinskoj JK Malinska Malinska Malinska
29.8.-30.8. Regata ribarskog tjedna Memorijal M. Pavletić i B. Jurinčić JD Val Crikvenica Crikvenica
5.9.-6.9. Kvarnerska regata JK Galeb Kostrena Kvarnerski zaljev
11.9.-12.9. Galijola 2009. JK Opatija Opatija Opatija-Galijola-Opatija
26.9. 20. milja Riječkog zaljeva JK Galeb Kostrena Riječki zaljev
5.12. Vološćanski predbožićni kup 2009. JK Opatija Opatija Volosko

 

 

Ažurirano Srijeda, 20 Travanj 2011 13:58
 

REGATA LABINSKE REBUBLIKE-RABAC 2009

Dva dana, 9. i 10. svibnja, vozili smo Regatu Labinske republike u Rabačkom akvatoriju. Kako je poznato, brod smo dopremili prošli vikend, tako da nas je Ivica svojim autom svih skupio putem, i uz malo stiskanja na zadnjem sicu, dopremio u Rabac. U Rapcu se već bilo skupilo dosta bodova tako da ih je u našoj grupi (VI) bilo sedam od ukupno tridesetak koji su učestvovali na regati.

Nakon osnovnih priprema izlazimo van.Prva vožnja. Vozi se navigacija u dužini cca 6 NM. Start standardno-krećemo na desne uzde ali ostajemo previše nisko tako da na prvoj bovi otpadamo dosta. Okrećemo i polako hvatamo priključak za vodećima. Nakon druge bove, konačno na svom terenu. Spuštamo se s gennakerom i nadoknađujemo. Ulazimo u cilj kao treći u grupi iza Code7 i naravno Malinske. Zadovoljni.

Drugi plov-štap. Katstrofa. Loš start i pozicija s obzirom na dužinu polja donio nam je 4 mjesto u grupi.

Dan drugi. Treći plov. Koncentracija na El Vivo. Koncentracija na visini i već na drugoj bovi okrećemo i prije Malinske i prije El Viva. Vozimo držeći prednost prolazeći čak i Mick i ulazimo u valu prema Rapcu tj. prema cilju. I onda drama. Idemo uz kraj, vjetar pada, ali ima ga dovoljno da pritisnemo Albu II prema kraju i pređemo je. Ovim putem ispričavamo se posad Albe na stisci ali sve je bilo u žaru borbe. I dok smo mi tako vodili bitku s Albom, Malinska s sjurila, i da je polje bilo duže još 10 metara-prešli bi nas. Ovako, u tri sekunde tri broda-mi, Malinska i Alba.

U četvrtom plovu prava kiselica. Vjetar nula. Polje skraćeno. Koncentracija 100%. Ipak, uz sve dolazimo treći u grupi. I da je bilo polja još 100 m oprali bi i Malinsku. Čini se da su nam vratili su za ono prije. Pozdrav dečkima s Malinske.

U ukupnom poretku u grupi 3 mjesto. Super zadovoljni rezultatom i jedrenjem.

Odlična ekipa i prekrasno vrijeme učinili su da regata bude ono što i jedrenje treba biti-sport, zabava i druženje.

Čestitke organizatoru na odličnoj organizaciji i vidimo se do godine. S.

Rezultati

Ažurirano Četvrtak, 14 Svibanj 2009 21:07
 


Strana 7 od 8