Već od prve kave u Karolini, na gatu Karoline Riječke, pržilo je k'o ludo. Vjetrić je još, onako na oko, obećavao, iako smo znali da su prognoze loše, tj. da je vjetar u padu.

Nakon prve kave i okupljanja svih članova posade (Darko, Piro, Haris, Saša, Ivica, Marin i Marko) krećemo s pripremama za izlazak. Vadimo suvišne stvari, bacamo u aute i provlačimo škote. Oko 9 i pol izlazimo na polje. Još uvijek ima nešto vjetra i polako kružimo po polju tražeći najpovoljniju poziciju za start. Pozdravljamo se s Dugom i primamo zadnje savjete od Rajka koji vozi za ekipu Novog Lista.

Startamo negdje na sredini polja i brzo mijenjamo iz floka u drifter. Idemo odlično. Odmah iza onih velikih i jednog malog (Code 7) idemo mi. Po slabijem vjetru dobro se držimo s velikima, negdje oko 10 mjesta. Čim je vjetar malo pojačao dostižu nas Mick i Mireo. Zaobilazimo ogroman tanker i priližavamo se prvoj bovi. Okrećemo zajedno s Mickom, Tempestom i Melgesom. Na drugoj bovi nas polako vuče u poju dok se ostali polako dižu u vjetar. Ispred rafinerije okrećemo i dižemo se van. Za sada smo drugi u grupi a Zagorac je tek negdje u daljini. Zanimljivo je da Malinske nigdje na vidiku tijekom cijele utrke. Mada su sada dobili sve papire i konačno ušli u svoju klasu (manju od naše), ipak je zanimljivije kad se oni tu negdje da nam daju kuraja. Do ulaska u luku vozimo na flok. Idemo super. U potpunosti kontroliramo Zagorca koji ostaje za nama. Ulazimo u luku i dižemo gennaker.  Nakon par manovri ulazimo u cilj. Drugi u grupi. Ukupno 24. Fenomenalan rezultat kako u grupi tako i ukupno. Kako protiv ekipe Code 7 nemamo ni teoretske šanse, drugo mjesto više zvuči kao prava pobjeda. Vozili smo dobro, bili koncetrirani do kraja i evo rezultata. Čak je i vjetar poslužio tako da smo se pokazali u najboljem izdanju.

Sjedimo u Karolini i nazdravljamo dobrom rezultatu. Zaslužili smo.

Pozdrav ekipi do Grobničke. Saša.