Kao zadnju regata naše ovogodišnje sezone, ovu subotu odjedrili smo Predbožični kup u Voloskom. Iako su najavljivali buru, startalo se po bonaci tako da smo mi s manjim brodovima bili u laganoj prednosti. Na prvu bovu dolazimo 5-6 i tako se lagano vraćamo prema Preluku. Nakon prolaza kontrolne bove ispred luke Volosko čak neko vrijeme vozimo drugi, odmah iza Code 7 Wink. Ali...

Na bovi nas sustižu  Melges, Follow Us i O mama tako da u cilj ulazimo kao 5.Embarassed Čestitke Marinu i ekip ina odličnoj vožnji.

Ovom regatom zatvorena je jedna uspješna regatna sezona za ekipu Alfa-auta i već se brusimo za slijedeću.

Pozdrav i članovima ekipe koji su bili odsutni. S

 

 

Izrezao sam (konačno) najzanimljiviji dio reportaže RiTV-a sa regate u Senju. Ekipo RiTV-a: nemojte zamjeriti. Smile

Filmove nisam stavio na alfa-auto.hr jer se na YouTube-u mogu otvoriti sa HD opcijom.

Pozdrav, p.

Nastavak priče od prethodne regate, opet najavljena bura ali u opadanju poslije 12 sati. Plovi se od riječkog lukobrana, odličan start, dobro jedrimo u orcu - držimo se iza vodeće skupine iako Darko namjerno vozi malo "zabijeno" jer bura je još jaka, ali izvrstan je kurs. Nakon nekog vremena prestiže nas Mick i ona mala "cigareta" (Darko ispravi ako što griješim). Kontrolna bova ispred Kostrene, pa prema bovi/lanterni ispred Bakarskog zaljeva. Idemo dobro, Dare timun, Saša gindaci, Marko pateraci i pomoć svima, Haris bowmen, a ja glavno (kasnije samo trimam flok pa drifter). Okrećemo bovu dobro - bježimo ispred Tempeste flokom u bok pa drifterom kad je bura malo pala i okrenula nam malo u krmu. Završavamo za sat i pol na cilju ispred Kostrene. Još jedna dobra regata i pehar prvog mjesta za AlfaAuto!
Pozdrav, p

Subota 28.11.2009. u 19.sati u hotelu MALIN u Malinskoj održat če se završna svečanost svih sudionika kupa hrvatskog primorja za 2009 godinu. NA večeru je pozvan i YC Punat te cijelokupan ALFA AUTO sailing team te bih molio da se odazovemo u kompletnom sastavu - JAN, IVICA, MARKO, SAŠA, MARIN, HARIS,DOMINIK I DARKO te da proslavimo dobre rezultate u ovoj sezoni.

Za danas su najavili buru i tako je bilo od jutra. Darko i ja smo se sa ekipom Vive2 našli kod Nippona i otišli po jedrilice u Omišalj. (Treba zakrpati/promjeniti prozorčić na provi - ozbiljno propušta kišu.) Trebalo nam jo oko 2 sata do Kostrene. Tamo nas već čekaju Marko, Ivica i Marino. Start je u 10, tako da brzo izlazimo na more. Novo jedro i novi flok - hrabro ali pokazalo se opravdano. Start ispred Kostrene, u buru bova ispred Bakarskog zaljeva, pa u mezzakrmu kombiniramo flok, drifter ili gennaker prema bovi 1-2nm od riječkog lukobrana prem Opatiji (sa kontrolnom bovom ispred Kostrene). Na refule puše do 20, pa je prvo neko vrijeme i flok dovoljan, a nakon što je ekipe Vive2 sa gennaker eksperimentom izgubila jarbol Frown(pukao na dva mjesta, prava havarija, ali svi su ok jer pao je prema provi) odustali smo od gennakera i pokušavamo sa drifterom (Rajko je sa gumenjakom na putu da provjeri Istrane stao do nas i dao nam par savjeta), i dobro nam ide. Dare ofkors na timunu, Marko na glavnom i gindaci, Ivica trima, Marino balast i pomoć na provi i ja bowmen. Idemo dobro i ubrzo prolazimo lukobran i tražimo onu bovu, još par manovri i uskoro okrećemo natrag u riječku luku. Manovra na manovrom - vozimo ravno u buru. Sve nakacano, svi na boku i lijevo-desno, ulazimo u cilj za 2ipol sata. (Treba riješiti propuštanje mora pored kobilice - ozbiljno propušta more). Prvi u skupini. Ne znam ukupno u trenutku pisanja. Sutra se vraćamo u Kostrenu. Pozdrav, p

ps Cry nismo slikali ni jednu jedinu sliku, ali slikali su nas pa možda nešto bude.