PetaJarbolaKako je vrijeme g.o. tako sam i ja iskoristio prošli tjedan sunca i mora. A mene (očito) ide izvještaj sa Senjske regate 2009. Pa se ispričavam što ste čekali ovoliko na ovaj tekst. Embarassed


Prije komentiranja regate kratki komentar (vidi i sliku) "situacije" sa jarbolom. Dakle, nakon što je Darko shvatio u da je problem u peti jarbola koja se doslovno odljepila/odvarila od postolja, stvar je gotovo uspješno riješena u Marini u Puntu. Gotovo uspješno zato što nakon sanacije istog, jarbol još uvijek ne stoji na način da ulijeva baš neko veliko povjerenje. Kako se nitko od nas ne može pohvaliti da je samostalno podesio barem 1 (jedan) jarbol ikada, tako se može reći da nitko od nas nije dovoljno kompetentan ni za podešavanje ovog AlfaAutinog.
E, tu su nastupili problemi - iako se regata trebala jedriti i subotu i nedjelju, zbog jake bure subota je otkazana, a i nedjelja je bila upitna. Marin je zbog toga i stanja jarbola bio za to da se u Senju ne jedri. "Bolje riješiti sartije i jarbol pa odraditi sezonu kako spada, nego sada forsirati". I Ivica se složio. Haris i ja smo bili kao suzdržani ali smo isto vrtili glavom kao Mariolino. Ali Darko (AlfaAuto ne odustaje!) je odlučio da idemo. I jesmo. I izvrsno smo odvozili. Ako zanemarimo činjenicu da smo isplovili bez konzultacija sa uputama za jedrenje (pa nismo bili sigurni kako ostaviti koju bovu, gdje je točno cilj i slično) može se reći da je ekipa obavila regatu profesionalno i rutinski.
Vozio se "štap" kurs sa startom i i ciljem ispred Senja, jedna bova ispred Bunice, a druga ispred Sv. Jurja. Haris ovaj puta nije bio bowman nego sam tu ulogu preuzeo ja, ali kako je bilo dosta vjetra nisam imao puno posla - jedrili smo prvu polovicu regate sa skraćenom random i flokom, bio je jedan pokušaj dizanja gennakera ali odutali smo od te ideje nakon nekoliko ozbiljnih refula. Bez obzira na navedene probleme ušli smo u cilj kao prvi u svojoj grupi.
Helena nam je napravila i nekoliko lijepih slika.
piro