Domaćin 3. Kupa Hrvatskog Primorja J.K.Galeb Kostrena organizirao je završno druženje svih sudionika ovogodišnje kupa u konobi More u Kostreni. Alfa Auto Team osvojio je 1. mjesto u svojoj grupi nastupajući za Y.C. Punat. Ove godine nastupali smo na svim regatama koji su se održavale na Sjevernom jadranu te smo imali odlične rezultate . Zahvaljujem Svima bez kojih ovaj rezultat ne bi bio moguć.  Haris, Piro, Bole, Saša, Ivica, Marko, Jan, Vojmir, Marin, Nenad, Igor, Lepi te naš vjerni učitelj Rajko -  svi jedrili na regatama u 2010 godini.

 

Volosko2010 Sezona regata za ovu godinu završila je sa 8. Vološčanskim predbožičnim kupom - naravno na Voloskom. Ove godine prisustvovalo malo brodova - samo 12. Šteta što nije bilo više posada jer nakon dugih kišnih dana svanulo je napokon vedro ali vrlo hladno jutro koje je stvorilo vrlo povoljne uvjete za jedrenje. Startalo se po tramontani jačine 10-15 čvorova da bi nakon sat vremena vjetar posustao te su posljednji brodovi jedva završili regatu. Nema gužve na startu pa startamo luksuzno kao i drugi. Do prve oznake dobro, okrećemo dižemo drifter ali zapetljaj, ma di nam se žuri. Veći brodovi su na spinakerima ali ih sustižemo do druge bove, vjetar daje više s boka pa drifter bolje vuče. U orcu nam veliki bježe pa u drugu krmu dižemo genaker koji nas je malo polegao na jačem refulu. Završavamo nakon niti sat vremena kao peti brod ukupno sa zadnjim dahom tramontane. Nastupili smo u sastavu Piro, Saša, Marin i Darko.

 

Darko prima peharOvaj vikend je u organizaciji JK Galeba iz Kostrene održana regata 20 NM Riječkog zaljeva (subota i nedjelja) i Kvarnerska regata (nedjelja). Zbog bure nije došlo mnogo brodova na regatu, tako ni mi nismo bili prisutni u na regati u subotu. Ukupno je sudjelovalo 17 posada.

Zato smo (Gordana sa PMS-a, Nenad sa Omame, Darko i ja) prebacili Murphija tek poslije podne iz Omišlja u Rijeku, kada je bura malo "pala".

U nedjelju ujutro smo se ukrcali Nenad i Marin sa Omame, Darko i ja. Bilo je još uvijek dosta burno pa smo pripremili krat na randi (iako ga nismo kratili), start je bio ispred riječkog lukobrana u orcu prema Kostreni, gdje je ispred Galeba trebalo proći kontrolnu bovu. Tu dionicu nismo odvozili loše, ali nije baš bilo ni odlično - refuli su tražili puno koncentracije i na randi i na floku i na timunu... Poslije kontrolne bove umalo smo zapeli u bovice ograde kupališne zone (koje je kako smo kasnije saznali Diego dan ranije "precvikao"), na žalost po Malinsku, oni to nisu na vrijeme shvatili pa su se morali vraćati iz te kupališne "klopke". Prema bovi ispred Urinja su udari bure bili sve jači, ali znali smo da treba samo izdržati - na povratku će bit lakše sa vjetrom više u krmu. Oko bove male komplikacije, uspjeli smo stat u jakom vjetru - što nikad nije pametno - ipak sve je dobro prošlo. Tu nas negdje zbog naše loše procjene prolazi Reful 2 - više ih do kraja ne stižemo.

Natrag prema Kostreni vozimo odlično na randu i flok, vozimo preko 11čv. (vidi track), kako bura oslabljuje dižemo drifter - sve do ispred Kostrene gdje je bura jača, vraćamo flok i ulazimo u cilj prvi u skupini drugi dan, treći za oba dva dana. S obzirom na to da nas je bilo samo četvorica na toj buri - i da nismo nikad u ovom sastavu jedrili - bilo je jako dobro: Hvala Luč! Hvala Marin!

Poslije regate su u Galebu organizirali marendu (kobasice i kruh), poslije koje smo Darko i ja vratili jedrilicu u Omišalj. Do Galijole (što čisto sumnjam) ili Voloskog (najvjerojatnije). Vidimo se!

Piro

Track sa regate možete pogledati ovdje:

http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=806535&code=56fa180a61344de40594521bcd997751

 

 

Domaćin ovogodišnjeg kupa Sjevernog Jadrana JK Galeb Kostrena odredio je datum završnog okupljanja svih sudionika, četvrtak 9.12.2010. u Kostreni konoba More u 19 sati. Pozvani su YC Punat te cjelokupni Alfa Auto team, pa bih molio da se odazovemo u što većem broju!

P.S. Nedjelja 5.12.2010. regata na Voloskom - 8 Vološćanski božični kup.

Proteklog vikenda domaćin dvodnevne regate bila je Crikvenica. Marko i Marin doteglili su barku u petak navečer tako da mi ostali dolazimo u subotu. Prognoza najavljuje jačanje bure u popodnevnim satima tako da regatni odbor daje samo jedan plov ( kurs jedan uz obalu ) od dva predviđena. Startamo sa starom random na kojoj imamo dva krata u nadi da nam neće trebati. Prema oznaci u Selcu orcamo, više smo od obale tako da ima vjetra a i val nas usporava. Okrećemo bovu dižemo manji genaker te vozimo neko vrijeme te ga skidamo jer vjetar daje po provi. Nakon prolaska lukobrana prema drugoj oznaci ulazimo u neverin koji pojačava te nas udara svom snagom 50 metara prije oznake skupa sa Malinskom i Khatangom. Stavljamo drugi krat u želji da nastavimo ali ipak nam je previše topimo se kiša pada ko bedasta i flok nam je prevelik stavljamo olujni - ma nema smisla skidaj sve idemo ča. Ekipa Malinske odustaje, Tempesta se topi u daljini ma j... regatu kad nemaš kontrolu nad brodom.  Prvi plov završilo je 15 brodova nadam se bez šteta. U nedjelju dan prekrasan sunčan ali još burovit od noći. Isplovljavamo pred start , prema Selcu ima bure preko 20 čvorova pa stavljamo krat. Do oznake orcamo ali kasnimo za vodećima . Prolazimo bovu dižemo genaker imamo problema da krenemo punom brzinom, prva pojalabanda loša druga odlična vozimo na bovu skidamo puno prije te okrećemo oznaku ispred Šila za dužinu iza Regine. Sustižemo Dumboku koju do treće oznake i prolazimo. Završavamo u nedjelju prvi u grupi ali zbog subotnjeg DNF osvajamo treće mjesto te čestitamo ekipama Dumboke i Eufemije na prva dva mjesta.

Stranica 1 od 2