Darko prima peharOvaj vikend je u organizaciji JK Galeba iz Kostrene održana regata 20 NM Riječkog zaljeva (subota i nedjelja) i Kvarnerska regata (nedjelja). Zbog bure nije došlo mnogo brodova na regatu, tako ni mi nismo bili prisutni u na regati u subotu. Ukupno je sudjelovalo 17 posada.

Zato smo (Gordana sa PMS-a, Nenad sa Omame, Darko i ja) prebacili Murphija tek poslije podne iz Omišlja u Rijeku, kada je bura malo "pala".

U nedjelju ujutro smo se ukrcali Nenad i Marin sa Omame, Darko i ja. Bilo je još uvijek dosta burno pa smo pripremili krat na randi (iako ga nismo kratili), start je bio ispred riječkog lukobrana u orcu prema Kostreni, gdje je ispred Galeba trebalo proći kontrolnu bovu. Tu dionicu nismo odvozili loše, ali nije baš bilo ni odlično - refuli su tražili puno koncentracije i na randi i na floku i na timunu... Poslije kontrolne bove umalo smo zapeli u bovice ograde kupališne zone (koje je kako smo kasnije saznali Diego dan ranije "precvikao"), na žalost po Malinsku, oni to nisu na vrijeme shvatili pa su se morali vraćati iz te kupališne "klopke". Prema bovi ispred Urinja su udari bure bili sve jači, ali znali smo da treba samo izdržati - na povratku će bit lakše sa vjetrom više u krmu. Oko bove male komplikacije, uspjeli smo stat u jakom vjetru - što nikad nije pametno - ipak sve je dobro prošlo. Tu nas negdje zbog naše loše procjene prolazi Reful 2 - više ih do kraja ne stižemo.

Natrag prema Kostreni vozimo odlično na randu i flok, vozimo preko 11čv. (vidi track), kako bura oslabljuje dižemo drifter - sve do ispred Kostrene gdje je bura jača, vraćamo flok i ulazimo u cilj prvi u skupini drugi dan, treći za oba dva dana. S obzirom na to da nas je bilo samo četvorica na toj buri - i da nismo nikad u ovom sastavu jedrili - bilo je jako dobro: Hvala Luč! Hvala Marin!

Poslije regate su u Galebu organizirali marendu (kobasice i kruh), poslije koje smo Darko i ja vratili jedrilicu u Omišalj. Do Galijole (što čisto sumnjam) ili Voloskog (najvjerojatnije). Vidimo se!

Piro

Track sa regate možete pogledati ovdje:

http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=806535&code=56fa180a61344de40594521bcd997751