Po vrlo promjenjivom vremenu odvozili smo prošlog vikenda regatu u Kraljevici. U Kraljevici smo se pojavili u zadnji čas pošto je Jan dolazio iz Zagreba a bus mu je zapeo u prometnoj tako da je kasnio dobrih sat vremena. Iz auta odmah na brod. Srećom su Darko i Piro već bili tamo pa su osnovne priprene rasdnje već bili odradili.

Startali smo, moglo bi se reći, luksuzno. Odabrali smo desnu stranu uz kraj i upali u promet tako da smo do bove išli polako uz silne brodove. Okrećemo i vozimo prema mostu. Vjetar slab ili ga nema uopće. Trening za živce. Prolazimo ispod mosta i krećemo prema Jadranovu. Tu već susrećemo Damaco koji se već vraća a za njim i ostale brže brodove. Tu nas stiže i kiša tako da upotpuni kompletnu lepezu vremenskih uvjeta. Okrećemo. Vozimo u vjetar. Malo. Vjetar se igra sa našim živcima, čas ga ima pa ga nema i tako do kontrolne bove koju prolazimo zajedno s Melgesom, Packom, Gavrilovićem. Tu je nešto zapuhalo pa smo svi krenuli. Gavrilović kao najveći pojurio dalje a mi manji ostali u borbi. Već slavom ovjenčani drifter i u ovom je plovu pokazao da je pravi junak. Kako smo ulazili prema Kraljevici dignuvši drifter dobili smo na pravoj brzini i svoje suparnike ostavili iza sebe. Ulazimo kao drugi u grupi i 14 u ukupnom poredku.

Čestitke posadi Nessie koja je ostavrila odličan plasman u ukupnom (7) i poretku u klasi (1). Kakvi su uvjeti vladali svjedoči činjenica da je od 70-tak brodova regatu završili samo 24. Pohvale organizatoru na odličnoj organizaciji.

Danas se vozi u Selcu i nadamo se što boljem rezultatu. Dečki sretno! S.