Moram priznati da je jedrenje ispred veza vrlo ugodno, ne samo zato što si tamo „kao doma“ već i zato što čim prođeš kroz cilj možeš odmah vezati brod i nastaviti s ostalim aktivnostima a ne kao i inače, razmišljati o transferu broda i tko će ga vratiti.

Uglavnom, vozili smo u Omišljanskoj vali što je moralo izgledati atraktivno, s jedne strane terminal a s druge strane plaže i hoteli, dok su se sredinom posložili krastaši. Osim naše, Open regate, održavalo se i Južnoevropsko prvenstvu u klasi šljuka tako da jedrilica, jedriličara i muvinga oko toga nije nedostajalo.Vozili smo dva plova, prvi onaj duži, odvozili smo solidno iako smo imali bliski susret na startu s UFO-m i Oštrom ali sve je prošlo bez posljedica. U drugo, skraćenom izdanju, startamo s oprezom i dobro vozimo do pred sam kad upadamo u bonacu te se polako vučemo do kraja. Ulazimo kao drugi u grupi te kao takvi i završavamo u ukupnom poretku.

Regatu završavamo u ugodnom druženju s  ostalim posadama tamaneći fažol koji nas je već dočekao u Evi. Domaćini i organizacija su bili odlični i upućujemo im sve pohvale. S.