Kako je brod bio vezan u Puntu, Dare i Klaudio dovezli su brod u Krk. Nakon prijave krećemo u Volsonisu na marendu gdje je otvorena regata i odrzan sastanak kormilara. Prijavilo se 40-ak jedrilica u OPENu i 20-ak tradicionalnih.

Počeli smo u bonaci ali se vremenom se flota razdvojila u dvije glavne grupe; jednu koja je desnim uzdama krenula prema konobama i drugu koja je krenula u kanal izmedju Plavnika i Krka.

Brodovi koji su krenuli prema kanalu, uključujući i nas uhvatio je kratki reful maestralića što nas je približilo Kormatu. Tada je maestral okretao prema juzini pa smo orcivali prema Kormatu. Nakon što smo okrenuli Kormat, dižemo genaker i krećemo put Konoba. Iako je na sastanku kormilara rečeno da će bova biti milju - milju i pol od Konoba nitko se toga nije baš držao pa smo svi vozili prema kraju i naravno izgubili dosta puta umjesto da krećemo ravno prema Krku, odnosno prema cilju.

I prije samog ulaska u cilj, nakon što smo se malo natjeravali s Piđijem, ostali smo plutati u bonaci 20 metara od cilja dostigavši tako brodove koji su projurili napred. Iza nas, cijela grupa jedrilica sa spinakerima dolazilo je sa južinom prema nama.

Iskoristivši gužvu ali i aktivno sudjelujući u hvatanju i ono malo vjetrića koji je svako toliko puhnuo, ulazimo u cilj odmah iza Malinske, 1. u grupi i 5. u ukupnom poretku.
Nakon toga pivo party, sladoled, plesačice i podjela nagrada za OPEN i za tradicionalne barke uz muziku i klopu.