PUNAT U punoj velikoj sali Narodnog doma Punat održana je završna svečanost Kupa Hrvatskog primorja, jedriličarskog natjecanja koje već četiri godine uspješno organiziraju članovi 15 jedriličarskih klubova s cijeloga Kvarnera. Obilježavanje četvrtog izdanja tog cjelogodišnjeg sportskog natjecanja zajedno s podjelom nagrada najuspješnijim sudionicima ovom je prilikom bilo »uklopljeno« i u svečanost kojom je obilježena 60. obljetnica postojanja i uspješnog rada Jaht kluba »Punat«, jedriličarskoga kluba koji nastavlja tradiciju nekadašnjeg JK »Vihor«. Predsjednik JK »Punat« Petar Kopanica tako je u svojstvu predstavnika domaćina i slavljenika ugostio sve sudionike 13 regata u kojima su sudjelovale posade čak 45 krstaša podijeljenih u devet grupa.
    Pehari su iz ruku domaćina tako uručeni posadi krstaša »DSK« iz JK »Opatija« koja je pobijedila u grupi 0, potom i Berislavu Vraniću, kormilaru krstaša »Damaco« iz kostrenskog Galeba (grupa 1), Diegu Biljanu, kormilaru »Belle nostre« iz JK »Opatija« (grupa 2), Edoardu Ferlanu, skiperu »Follow me« također iz JK »Opatija« (3), Darku Jakovčiću iz JK »Oštro-Kostrena« koji je kormilario jedrilicom »Oštro« (4), Aleksandru Šlosaru iz Opatije, skiperu krstaša »Aleksandra« (5), jedrilici »Alfa auto« iz JK »Punat« kojom je kormilario Darko Matoš (6), jedrilici Malinska kojom je upravljao Nikola Jurić, član JK »Malinska« (7) i Maksimilianu Perušku iz Čavala koji je pobijedio u grupi 8 s jedrilicom »Matalupe«. U posljednjoj, grupi 9, pobjedu je odnio kormilar Robert Skomeršić, član JK »Plav« iz Krka koji je jedrio na krstašu »White wave«.
    Okupljanje jedriličara s područja cijelog Hrvatskog primorja zaključeno je prigodnim nagrađivanjem ljudi najzaslužnijih za razvoj jedriličarskog sporta u Puntarskoj Dragi. Petar Kopanica u ime slavljeničkog JK »Punat« prigodnim »zlatnim jedrima« nagradio je Miljenka Franolića, prvog predsjednika puntarskog kluba, ali i njegove nasljednike u »guranju« i promicanju jedriličarstva među stanovnicima Punta – Draga Bonifačića Jakicu, Svetina Lušića, Dragutina Žica te Ilse i Damira Lea. Ovom prilikom prvi put dodijeljena je i posebna nagrada za fair-play nazvana »Dušan Vilhar Dule«, po tragično preminulom mladom kostrenskom jedriličaru, a pripala je posadi jedrilice Flamingo 2.

NOVI LIST

Ovogodišnja Galiola doživijela je nekoliko promjena koje su imale pozitivan odaziv kod jedriličara, start u subotu i skraćeni kurs do hridi Zaglav za brodove manje od 8.45 metara mnogima su olakšali da se organiziraju i lakše podnesu samu regatu. Mi smo vozili do Zaglava (cca 50 NM) sa još nekoliko brodova ali smo jedinu konkurenciju imali u posadi broda Malinska. Startali smo točno u podne sa slabim južnim vjetrom od 2-3 čvora tako da se već vidjelo da će regata biti duga i spora. Nakon ulaska u kanal vjetar je pojačao na 10-12 ali nije držao duže od 2 sata tako da smo sa slabim vjetrom dočekali noć. Tek negdje oko 20 sati vjetar mijenja na zapadni smjer te se genakerom spuštamo i u 22 sata okrećemo Zaglav sa prednosti ispred Malinske od više od jednog sata. Nakon okreta lagani vjetar do vrata gdje lovimo jutarnju tramontanu te koristimo njezinu snagu da nas dovuče do kraja šta se pokazalo presudnim da uspijevamo završiti dok ona traje. Samo zadnjih nekoliko stotina metara do cilja u Opatiji smo jedva prošli jer vjetra nigdje kao po običaju. U 7.59 minuta prvi ulazimo ciljnu liniju nakon 20 sati provedenih na moru. Tek nakon sat i 15 min ulaze druga dva broda te nakon njih sa sat i 20 min drugoplasirana Malinska. Ostali brodovi su nažalost ostali satima plutati na kvarneru gdje je vladala sablasna bonaca, te većina ulazi u cilj tek u popodnevim satima. Mi smo na brodu imali odličnu atmosferu,  tako da čestitam posadi na odličnom druženju !  Na Galioli jedrili : Saša - Pucko , Marin - Beba , Rajko - Ćelavi , Darko - Klempo .

EkipaPrimorsku regatu smo ove godine odjedrili Darko, Jan, Marko, Nenad i ja. Kako je regata navigacijska i traje dva dana teže je okupiti ekipu , ali zato se više cijene oni koji su uspjeli naći vremena za druženje od Rijeke do Cresa i natrag. Prethodnih godina se po različitim uvjetima skupilo dosta iskustava (lijepih i manje lijepih) tako da se ove godine prema Cresu iz Rijeke krenulo jako dobro, odmah iza vodećih, na odličnom kursu, sa povoljnim vjetrom. Dobro se procijenio i položaj kontrolne bove koja je ove godine bila postavljena bliže Potozini. I sve je bilo izvrsno do pred milju ispred Cresa – tada smo upali u rupu bez vjetra, samo tako, baš kao da je netko stavio vjetar na „off“. Brza promjena sa gennakera na drifter i pomalo smo krenuli, ali pomamili se pa nas je promjena natrag na gennaker koštala još koju minutu plutanja. Ponovno dizanje driftera i pooomaaalo smo krenuli prema cilju. A tamo nas „čekaju“ Mick i Reful2. Iz našeg kuta gledanja se čak činilo da pomalo plove (plutaju) unatrag… ušli smo uskoro svi unutar pola minute zajedno u cilj. Vidi track prvog dana ovdje.
U Cresu se tek sprema sezona, nema gužve, toplo je ali ugodno. Par hladnih piva, tuširanje pa večernje druženje. Darko je „riješio„ super apartman. Sve u svemu odlično. Dio ekipe (Jan, Marko, Nenad) je ostao duže u noć – zatvoriti birtiju po birtiju, šarmirati creske cure.
Za povratak u Rijeku smo znali da nas čeka žilavka bez vjetra. Na startu je ipak bilo nešto sitno zapadnjaka (nisam siguran?) ali i to se ugasilo nakon sat vremena, i tada smo plutali dobra 3 sata. Naš najdraži suparnik, Malinska, su se bolje snašli i dobro obavili tu laganu orcu te su nam ubrzo pobjegli, sljedeći put smo ih vidjeli tek nakon svjetionika Prestenice. Kako je vrijeme prolazilo bili smo svjesniji da nećemo završiti regatu do 18:00 što je bilo predviđeno vrijeme, ali smo se potrudili bar stići do kontrolne bove do 17:00 kod Porozine. To nam je uspjelo ploveći lagano uz samu obalu Cresa na „termici“. Kako nije više bilo vremena stići do Rijeke u zakazanom vremena jedrilice prije i poslije nas su redom palile motore. Mi smo tek tada počeli jedriti jer je počelo puhati jugo, pa smo nastavili prema Rijeci na jedra (a i nismo baš puno benzina imali).
Nismo stigli na vrijeme na podjelu pehara (2. mjesto iza Malinske u grupi) jer smo jedrili do pred Rijeku. Vidi track drugog dana ovdje.
Još jedna djelomično uspješna Primorska za Alfa-auto, ali još jedno veliko navigacijsko iskustvo za ekipu.

Kako je brod bio vezan u Puntu, Dare i Klaudio dovezli su brod u Krk. Nakon prijave krećemo u Volsonisu na marendu gdje je otvorena regata i odrzan sastanak kormilara. Prijavilo se 40-ak jedrilica u OPENu i 20-ak tradicionalnih.

Počeli smo u bonaci ali se vremenom se flota razdvojila u dvije glavne grupe; jednu koja je desnim uzdama krenula prema konobama i drugu koja je krenula u kanal izmedju Plavnika i Krka.

Brodovi koji su krenuli prema kanalu, uključujući i nas uhvatio je kratki reful maestralića što nas je približilo Kormatu. Tada je maestral okretao prema juzini pa smo orcivali prema Kormatu. Nakon što smo okrenuli Kormat, dižemo genaker i krećemo put Konoba. Iako je na sastanku kormilara rečeno da će bova biti milju - milju i pol od Konoba nitko se toga nije baš držao pa smo svi vozili prema kraju i naravno izgubili dosta puta umjesto da krećemo ravno prema Krku, odnosno prema cilju.

I prije samog ulaska u cilj, nakon što smo se malo natjeravali s Piđijem, ostali smo plutati u bonaci 20 metara od cilja dostigavši tako brodove koji su projurili napred. Iza nas, cijela grupa jedrilica sa spinakerima dolazilo je sa južinom prema nama.

Iskoristivši gužvu ali i aktivno sudjelujući u hvatanju i ono malo vjetrića koji je svako toliko puhnuo, ulazimo u cilj odmah iza Malinske, 1. u grupi i 5. u ukupnom poretku.
Nakon toga pivo party, sladoled, plesačice i podjela nagrada za OPEN i za tradicionalne barke uz muziku i klopu.

Još jedan Croatia Cup je za nama, obilježen lijepim ali vjetrovitim danom. Bura nas je počastila i nije nas štedjela tako da su skoro svi natjecatelji već startali sa skraćenom random ili su kasnije u regati kratili da izdrže udare bure, refuli do 36 čvorova . Nakon prve privjetrinske oznake prema Kormatu samo rijetki dižu genakere mi povremeno glisiramo samo sa flokom . Nakon Kormata orca tvrda, vjetar pojačava a ima i vala, stavljamo drugi krat do Galuna. Radimo par manovri, držimo se više prema kraju vani ima više vjetra i vala. Vozimo u grupi sa nekoliko brodova, držimo se dosta dobro, ali nakon jedne loše odrađene manovre prelazi nas SS18 te ga ne uspijevamo dostići do kraja. Okrećemo Galun, spuštamo se prema Tranjevu, najteži uvijeti su za nama, kontroliramo poziciju u grupi tako da ne riskiramo nepotrebna dizanja iako je krma i vjetar je popustio. Ulazimo u cilj kao 15 brod ukupno i kao 1 u grupi, solidan rezultat sa odličnom atmosferom na brodu i navečer na fešti . U Puntu su jedrili Saša , Ivica , Nenad , Darko i odlični novi član Klaudio.

Više članaka ...