PUNAT U punoj velikoj sali Narodnog doma Punat održana je završna svečanost Kupa Hrvatskog primorja, jedriličarskog natjecanja koje već četiri godine uspješno organiziraju članovi 15 jedriličarskih klubova s cijeloga Kvarnera. Obilježavanje četvrtog izdanja tog cjelogodišnjeg sportskog natjecanja zajedno s podjelom nagrada najuspješnijim sudionicima ovom je prilikom bilo »uklopljeno« i u svečanost kojom je obilježena 60. obljetnica postojanja i uspješnog rada Jaht kluba »Punat«, jedriličarskoga kluba koji nastavlja tradiciju nekadašnjeg JK »Vihor«. Predsjednik JK »Punat« Petar Kopanica tako je u svojstvu predstavnika domaćina i slavljenika ugostio sve sudionike 13 regata u kojima su sudjelovale posade čak 45 krstaša podijeljenih u devet grupa.
    Pehari su iz ruku domaćina tako uručeni posadi krstaša »DSK« iz JK »Opatija« koja je pobijedila u grupi 0, potom i Berislavu Vraniću, kormilaru krstaša »Damaco« iz kostrenskog Galeba (grupa 1), Diegu Biljanu, kormilaru »Belle nostre« iz JK »Opatija« (grupa 2), Edoardu Ferlanu, skiperu »Follow me« također iz JK »Opatija« (3), Darku Jakovčiću iz JK »Oštro-Kostrena« koji je kormilario jedrilicom »Oštro« (4), Aleksandru Šlosaru iz Opatije, skiperu krstaša »Aleksandra« (5), jedrilici »Alfa auto« iz JK »Punat« kojom je kormilario Darko Matoš (6), jedrilici Malinska kojom je upravljao Nikola Jurić, član JK »Malinska« (7) i Maksimilianu Perušku iz Čavala koji je pobijedio u grupi 8 s jedrilicom »Matalupe«. U posljednjoj, grupi 9, pobjedu je odnio kormilar Robert Skomeršić, član JK »Plav« iz Krka koji je jedrio na krstašu »White wave«.
    Okupljanje jedriličara s područja cijelog Hrvatskog primorja zaključeno je prigodnim nagrađivanjem ljudi najzaslužnijih za razvoj jedriličarskog sporta u Puntarskoj Dragi. Petar Kopanica u ime slavljeničkog JK »Punat« prigodnim »zlatnim jedrima« nagradio je Miljenka Franolića, prvog predsjednika puntarskog kluba, ali i njegove nasljednike u »guranju« i promicanju jedriličarstva među stanovnicima Punta – Draga Bonifačića Jakicu, Svetina Lušića, Dragutina Žica te Ilse i Damira Lea. Ovom prilikom prvi put dodijeljena je i posebna nagrada za fair-play nazvana »Dušan Vilhar Dule«, po tragično preminulom mladom kostrenskom jedriličaru, a pripala je posadi jedrilice Flamingo 2.

NOVI LIST